​Gulvbehandling af trægulve

Ludbehandling af trægulve​

Ludbehandling af trægulve har til formål at bevare træets lyse farve. Hvis ikke gulvet ludbehandles, vil solen med tiden gøre træet mørkere. Ludbehandlingen standser træets naturlige gulning, men det er ikke slidstærkt og beskytter ikke mod snavs og pletter, så derfor er det nødvendigt at behandle træet yderligere med enten natursæbe eller olie.

Før gulvet ludbehandles skal det slibes. Derefter påføres luden og dagen efter mellemslibes gulvet og færdigb​ehandles med sæbe eller eventuelt olie.

Gulve behandlet med lud og sæbe kræver en del vedligeholdelse, men det er også den form for behandling, der er den nemmeste at holde i længden, såfremt gulvet bliver vedligeholdt korrekt. Det giver en robust overflade, som tåler de fleste påvirkninger, og man kan plet vedligeholde gulvet forholdsvis nemt. Desuden vil mærker i gulvet ofte rejse sig ved korrekt vask, og mindre ridser kan fjernes ved at ligge en fugtig klud på.

Det skal vaskes jævnligt med sæbe, som opløser og fjerner snavs, og som samtidig giver gulvet en lys og varm overflade, hvor man selv kan justere farvenuancen ved vask med vekslen mellem natursæbe og hvidsæbe. Brug aldrig brun sæbe eller sulfo, det vil udtørre gulvet og gøre det glansløst​

Lakering

Har man behov for et meget slidstærkt gulv, kan løsningen være at lakere gulvet. Gulvlak​fastholder og udbygger gulvets skønhed og giver glans og glød og en enestående slidstyrke. Ved behandling med lak, afsliber man gulvet og behandler det med grundlak. 

Når gulvet er tørt efter første behandling mellemsliber man, så det får en jævn og glat overflade. Vi anbefaler, at lakere gulvet tre gange. Gulve med lak er at foretrække i eksempelvis køkkener og på meget befærdede gulve. Lak kan ikke plet vedligeholdes, og det er derfor vigtigt, at vedligeholde det løbende. For at undgå ridser fra borde og stole, er det vigtigt at sætte filt under bord- og stoleben. Det lakerede gulv skal vaskes i en mild sæbeblanding, dog ikke brun sæbe eller sæbe indeholdende sulfo. Vi anbefaler en decideret lak sæbe.

Oliebehandling

Gulvet får et rustikt udseende og en stærk og smidig overflade, der hindrer indtrængning af vand og snavs. Olie findes i sin naturlige farve og i en hvidpigmenteret. Det olierede gulv er nemt at plet vedligeholde, dog ikke den hvidpigmenterede olie. Det anbefales, at gulvet vedligeholdes med en plejende olie jævnligt.Ved behandling med olie er det meget vigtigt, at gulvet bliver slebet helt færdigt med det samme, da der ikke er muligt at mellemslibe efter den første oliebehandling. Man må ikke vaske gulvet de første 8-14 dage efter en oliering, da olien skal have lov at sætte sig. Vask altid gulvet i en sæbe, der er beregnet til oliebehandlede gulve, aldrig brun sæbe eller sulfo, da det vil udtørre gulvet og gøre det mat og kedeligt.​

Skriv til os

Udfyld kontaktformularen hvis du har spørgsmål eller er interesseret i et uforpligtende tilbud på gulvbehandling

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firma

GulvXperten v/Jens Knudsen

CVR: 25714172

Adresse

Kaholehaven 3

5750 Ringe

​Kontakt

​​Tlf.: 40 21 09 30

E-mail: jensknudsen@besked.com