Lakbehandling, ludbehandling og oliebehandling af trægulve

Ludbehandling af trægulve​ bevarer den lyse farve

Ludbehandling af trægulve har til formål at bevare træets lyse farve. Hvis ikke gulvet ludbehandles, vil solen gøre træet mørkere. Ludbehandlingen standser træets naturlige gulning, men er ikke slidstærkt og beskytter ikke mod snavs og pletter. Derfor er det nødvendigt at behandle træet yderligere med enten natursæbe eller olie.

Før en ludbehandling af trægulve skal gulvene slibes. Derefter påføres luden, og dagen efter mellemslibes gulvene og færdigb​ehandles med sæbe eller evt. olie.

Et trægulv, som er behandlet med lud og sæbe, kræver en del vedligeholdelse. Det er også den form for behandling, som er nemmest at holde i længden, såfremt gulvet bliver vedligeholdt korrekt. Behandlingen giver en robust overflade, som tåler de fleste påvirkninger, og man kan pletvedligeholde gulvet forholdsvis nemt. Desuden vil mærker i gulvet ofte rejse sig ved korrekt vask, og mindre ridser kan fjernes ved at ligge en fugtig klud på.

Gulvet skal vaskes jævnligt med sæbe, som opløser og fjerner snavs, og som samtidig giver gulvet en lys og varm overflade. Man kan justere farvenuancen ved vask ved at veksle mellem natursæbe og hvid sæbe. Brug aldrig brun sæbe eller sulfo, da det vil udtørre gulvet og gøre det glansløst​.

Gulvet skal vaskes jævnligt med sæbe, som opløser og fjerner snavs, og som samtidig giver gulvet en lys og varm overflade. Man kan justere farvenuancen ved vask ved at veksle mellem natursæbe og hvid sæbe. Brug aldrig brun sæbe eller sulfo, da det vil udtørre gulvet og gøre det glansløst​.

Den stærke løsning er lakbehandling af trægulve

Har du ønsker om et meget slidstærkt gulv, kan løsningen være en lakbehandling. Gulvlak ​fastholder og udbygger gulvets skønhed. Samtidig giver lakken glans og glød samt en enestående slidstyrke. Al lakbehandling af trægulve begynder med en gulvafslibning.

Når gulvet er tørt efter den første gulvlakering, mellemsliber man, så gulvet får en jævn og glat overflade. Vi anbefaler, at man lakerer gulvet tre gange.

Lakbehandling af trægulve er især fordelagtigt i køkkener og på meget befærdede gulve. Lak kan dog ikke pletvedligeholdes, og det er derfor vigtigt at vedligeholde gulvet løbende. For at undgå ridser fra borde og stole, er det derfor også vigtigt at sætte filt under bord- og stoleben.

​Det lakerede gulv skal vaskes i en mild sæbeblanding, men brug ikke brun sæbe eller sæbe med sulfo. Vi anbefaler en decideret laksæbe.​

Oliebehandling af trægulve giver et rustikt udseende

Oliebehandling af trægulve giver et rustikt udseende samt en stærk og smidig overflade, der hindrer indtrængning af vand og snavs. Olie findes i sin naturlige farve og i en hvidpigmenteret farve. Det olierede gulv er nemt at pletvedligeholde – dette gælder dog ikke den hvidpigmenterede olie. Vi anbefaler, at gulvet vedligeholdes jævnligt med en plejende olie.

Ved en oliebehandling af trægulve er det meget vigtigt, at gulvene bliver slebet helt færdigt med det samme, da det ikke er muligt at mellemslibe efter den første oliebehandling. Man må desuden ikke vaske gulvene de første 8-14 dage efter en oliering, da olien skal have lov at sætte sig.

Vask altid gulvet med en sæbe, der er beregnet til oliebehandlede gulve. Brug aldrig brun sæbe eller sulfo, da det vil udtørre gulvet og gøre det mat og kedeligt. ​

Kontakt os for et tilbud på oliebehandling, lakbehandling eller ludbehandling af trægulve

Vi tager gerne en snak om priser og muligheder for gulvbehandling, og vi sender meget gerne et uforpligtende tilbud med en god og billig pris.

Du kan kontakte os på telefon 40 21 09 30 eller på e-mail jensknudsen@besked.com.

Skriv til os

Udfyld kontaktformularen hvis du har spørgsmål eller er interesseret i et uforpligtende tilbud på gulvbehandling

 
 
 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firma

GulvXperten v/Jens Knudsen

CVR: 25714172

Adresse

Kaholehaven 3

5750 Ringe

​Kontakt

​​Telefon: 40 21 09 30

E-mail: jensknudsen@besked.com